kids+ bundel

gratis Onbeperkt bellen en sms'en bij een abonnement voor je kind
kids+ bundelgratis Onbeperkt bellen en sms-en
 • betaal nooit meer dan verwacht
 • bundel maandelijks aanpasbaar
 • inzicht in het verbruik via onze app

een Sim Only telefoonabonnement voor je kind

Je hebt besloten dat je kind klaar is voor zijn eerste mobiele telefoon. Maar wat is dan een passend telefoonabonnement voor je kind? De belangrijkste startpunten zijn meestal: niet te duur en geen onverwachte kosten achteraf. Dit zijn de mogelijkheden:

Als je zelf nog een oude telefoon hebt liggen kun je het beste kiezen voor Sim Only of voor Prepaid. In beide gevallen krijg je een simkaart die je zelf in een mobiele telefoon kunt stoppen.

Sim Only

Een Sim Only abonnement is een goedkoop abonnement. Het is verkrijgbaar met verschillende bel- en databundels. Nadeel is, dat wanneer het tegoed uit de bundel op is, je vaak voor een hoger tarief belt of internet. Bij sommige providers wordt de snelheid voor internet omlaag gedraaid. Je betaalt altijd achteraf waardoor de maandelijkse kosten kunnen oplopen.

prepaid

Met Prepaid maakt je kind gebruik van een éénmalig tegoed dat je vooraf koopt. Is dit tegoed op, dan kan je kind geen extra kosten maken buiten zijn bundel. Op = op. Zo houd je volledige controle op de kosten. Tegoed bijkopen kan altijd. De tarieven zijn vaak wel wat hoger dan bij een abonnement. Toch zien veel ouders een voordeel in prepaid, omdat je je kind leert omgaan met geld.

met telefoon

Je kunt ook kiezen voor een wat duurder abonnement inclusief een telefoon. Afhankelijk van het toestel betaal je dit in een keer af, of in maandelijkse termijnen gedurende de looptijd van het abonnement. Verkrijgbaar met verschillende bel- en databundels.

Sim Only

voordelen Sim Only hollandsnieuwe

voordelen Sim Only hollandsnieuwe

Het is best lastig om te bepalen welk telefoonabonnement uiteindelijk nou het beste past bij je kind, omdat je niet altijd weet hoe hij gebruik gaat maken van zijn mobiel. Ga je voor het wat duurdere Prepaid tegoed waarbij je maximale controle hebt op de kosten, omdat je kind hiermee niet buiten je bundel kan gaan? Of kies je liever voor de voordelen van een abonnement met gunstige tarieven en stel je bijvoorbeeld een dataplafond in?

een combinatie van Prepaid en Sim Only

 • Bij hollandsnieuwe sluit je een abonnement af met een vooraf betaald tegoed. Hierdoor kom je achteraf niet voor hoge kosten te staan en maak je toch gebruik van de lage tarieven die een abonnement biedt.
 • Een ander voordeel is dat dit abonnement kan meegroeien met de behoefte van je kind. Per maand kan de grootte van je bundel omhoog of omlaag worden bijgesteld.
 • Een Sim Only abonnement bij hollandsnieuwe is ook te bestellen in combinatie met een voordelige telefoon.

Ben je bovendien Ziggo klant? Dan krijg je een gratis extra tv-pakket van Ziggo en extra bundeltegoed op je abonnement.

kids+ bundel

Met onze kids+ bundel krijg je als je een Sim Only abonnement afsluit voor je kind de Onbeperkt bellen en sms’en-bundel t.w.v 2,- helemaal gratis. Zo kan je kind je altijd bereiken.

kids+ bundel

gratis Onbeperkt bellen en sms'en bij een abonnement voor je kind
kids+ bundelgratis Onbeperkt bellen en sms-en
 • betaal nooit meer dan verwacht
 • bundel maandelijks aanpasbaar
 • inzicht in het verbruik via onze app

altijd bereikbaar met Sim Only

Het grootste voordeel van een eigen telefoonabonnement voor je kind is natuurlijk dat jullie elkaar kunnen bereiken. Je kind kan jou bellen als hij ergens veilig is aangekomen, of als hij na school met iemand iets wil afspreken. Omgekeerd, als jij eens in de file staat, dan kan je je kind laten weten dat je wat later bent. Met een Sim Only abonnement is je kind altijd bereikbaar.

Met onze kids+ bundel krijg je als je een Sim Only abonnement afsluit voor je kind de Onbeperkt bellen en sms’en-bundel t.w.v 2,- helemaal gratis. Zo kan je kind je altijd bereiken.

onmisbaar voor sociale contacten

Op de middelbare school heeft het overgrote deel van de kinderen een mobiele telefoon. Op die leeftijd is een mobiele telefoon voor een kind onmisbaar voor het onderhouden van zijn sociale contacten.

Een ander voordeel van Sim Only is dat je altijd precies weet wanneer er weer tegoed beschikbaar is. Zo voorkom je discussie met je kind wanneer het weer tegoed krijgt.

verantwoord telefoongebruik met hollandsnieuwe

De schrik van iedere ouder is: zonder dat je het merkt gaat je kind fors buiten zijn of haar bundel. Het gevolg is dat de kosten voor een mobiel abonnement van je kind behoorlijk kunnen oplopen. Van tientallen tot zelfs honderden euro's per maand. Je kunt dit risico van tevoren uitsluiten. Gewoon, door goed te vergelijken hoe kindvriendelijk een telefoonabonnement is. Let er dan op of je bij een Sim Only abonnement een bel- en/of datalimiet kunt instellen. Bij hollandsnieuwe is dit standaard en gratis. Zo kan je kind simpelweg niet buiten zijn bundel gaan en maakt hij ook geen extra kosten. Bij sommige providers worden de buitenbundelkosten niet verhoogd, maar wordt het internet alleen heel tráááág.

Bespreek met je kind dat hij alleen gebruik maakt van internet in de buurt van wifi. Een YouTube filmpje kijken op het schoolplein zorgt er al snel voor dat al zijn data verbruikt wordt. Dat is zonde.

Lees meer over verantwoord en veilig telefoongebruik voor je kind.

betaal jij of je kind?

betaal jij of je kind?

Maak met je kind duidelijke afspraken over de kosten. Dat voorkomt ruzie en onduidelijkheid op een later moment. Bespreek daarom met elkaar:

 • Hoe hoog de maandelijkse vergoeding is voor het telefoonabonnement van je kind.

 • Wie betaalt de extra buitenbundelkosten (bij een abonnement) of extra prepaid kosten als je kind meer nodig heeft dan je per maand vergoed.

 • Wie betaalt het toestel. Kan je kind voor een bepaald bedrag zelf een mobiel uitzoeken, een refurbished toestel of krijgt hij jouw oude toestel.

 • Wie betaalt reparatiekosten als de mobiele telefoon kapot gaat.

 • Wie betaalt een nieuw toestel als je kind zijn mobiel kwijt raakt of als deze gestolen is.

 • Wat spreek je af over de aankopen van apps en in-app aankopen.

BEKIJK TELEFOONS

welke telefoon bij mijn Sim Only?

Bij de eerste mobiele telefoon voor je kind kun je onder de 10 jaar vaak volstaan met een simpel toestel. Zelfs de wat oudere mobiele telefoons hebben een redelijke camera, voldoende snelheid om filmpjes te kunnen bekijken en voldoende opslagcapaciteit om een paar spelletjes te downloaden. Bovendien wil je niet teveel geld uitgeven aan een eerste telefoon voor je kind omdat kinderen hun mobiel sneller verliezen of beschadigen. Vaak geven ouders hun eigen telefoon eerst door aan hun kinderen. Een Sim Only abonnement is dan ideaal omdat dit los staat van de aankoop van een telefoon. Je ontvangt alleen een simkaart die je zelf in een toestel kunt stoppen. Heb je geen toestel om door te geven en wil je de kosten toch graag laag houden, dan is een refurbished mobiele telefoon misschien iets voor je kind.

Lees meer over: welke telefoon kies ik voor mijn kind?

veelgestelde vragen

Welk type abonnement past bij mijn kind?
Met welke apps kan ik mijn kind volgen?
Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind over de datalimiet heen gaat?
Kan mijn kind nog bellen naar een noodnummer wanneer de datalimiet bereikt is?
Hoe kan ik mijn kind beschermen tegen foute websites?
Welk type abonnement past bij mijn kind?
Met welke apps kan ik mijn kind volgen?
Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind over de datalimiet heen gaat?
Kan mijn kind nog bellen naar een noodnummer wanneer de datalimiet bereikt is?
Hoe kan ik mijn kind beschermen tegen foute websites?