kids+ bundel

gratis Onbeperkt bellen en sms'en bij een abonnement voor je kind
kids+ bundelgratis Onbeperkt bellen en sms-en
  • betaal nooit meer dan verwacht
  • bundel maandelijks aanpasbaar
  • inzicht in het verbruik via onze app

welke mobiele telefoon is geschikt voor je kind

Je hebt besloten dat je kind toe is aan zijn eerste mobiele telefoon. In principe kan je met elke mobiele telefoon tegenwoordig bellen en Whatsappen. Dus waar let je verder op bij de aanschaf van een mobiele telefoon voor je kind? Neem de volgende algemene punten vooraf in overweging:

  • Wat is je budget? De eerste telefoon voor je kind hoeft niet meteen de duurste te zijn. Ga ervan uit dat een mobiele telefoon gemiddeld tussen de €200 en €300 kost. Daarmee kun je internetten, bellen, foto’s maken en heb je vaak ook genoeg opslagcapaciteit om een paar spelletjes te downloaden. Voor een betere camera, sneller werkgeheugen en een grotere opslagcapaciteit betaal je natuurlijk meer.

  • Wil je de telefoon ook verzekeren? Kinderen gaan vaak wat ruwer om met een mobiele telefoon en laten hem makkelijker rondslingeren. Investeer in ieder geval in een goed telefoonhoesje en een screenprotector.

  • Let op het formaat. Een telefoon voor een kind van 5 jaar kan beter een ander formaat hebben dan een telefoon voor een kind van 11 jaar.

  • Kies je voor een abonnement met telefoon of kun je beter kiezen voor een Sim-only?

Lees ook:

welke mobiele telefoon voor een kind van 5 of 6 jaar?

welke mobiele telefoon voor een kind van 5 of 6 jaar?

Misschien vind je deze leeftijd nog wat jong, maar uit onderzoek blijkt dat er toch kinderen van 5 jaar zijn met een mobiele telefoon. Vaak begint je kind op die leeftijd ook al aardig te snappen hoe jouw mobiele telefoon werkt. Een telefoon voor een kind van 5 jaar wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het kijken van filmpjes. Om in het begin zoveel mogelijk toezicht te kunnen houden, is het een goed idee om een oude mobiel of smartphone te lenen aan je kind. Spreek af dat het toestel van jou en je partner blijft en je kind hem op bepaalde momenten mag gebruiken. Het voordeel daarvan is dat jij het voor het zeggen hebt. Spreek voorlopig af dat je altijd mag meekijken. Een duur abonnement is niet nodig, want binnenshuis is Wifi vaak voldoende. Krijgt je kind wel een eigen telefoon, let dan op een handzaam formaat.

welke mobiele telefoon voor een kind van 7, 8 of 9 jaar?

Een kind van 7, 8 of 9 jaar oud kan inmiddels lezen en schrijven. Het appen met opa en oma of met klasgenootjes is begonnen. Je kind wordt zich steeds bewuster wat het allemaal kan doen met een mobiele telefoon. Naast filmpjes kijken wil je kind nu ook zelf foto’s en video’s maken en andere spelletjes spelen. Daarom is het handig om te letten op voldoende opslagcapaciteit voor de apps die ze gebruiken.

welke mobiele telefoon voor een kind van 10, 11 of 12 jaar?

Vanaf de leeftijd 10, 11 en 12 jaar zal je kind zijn mobiele telefoon vaker meenemen naar buiten. Vanaf dat moment wordt de telefoon dus ook vergeten, of hebben ze zelfs geen idee meer waar deze is. Activeer daarom software om de telefoon te lokaliseren zoals ‘Find my iPhone’ of ‘Find my Device’. De opslagcapaciteit moet nu meer dan voldoende zijn, vanwege de eindeloze hoeveelheid selfies, vlogs en Tik-Tok’s die er worden gemaakt met vrienden. Een waterdichte telefoon kan ook handig zijn.

Bekijk ook voordelige telefoons met Sim-only abonnement

een refurbished telefoon kan een goed alternatief zijn

Het is niet altijd de meest voor de hand liggende keuze om jouw oude mobiel door te geven aan je kind. Nieuwe apps werken niet altijd goed op een ouder besturingssysteem en de telefoon kan te langzaam zijn geworden. Dus zijn de eisen van je kind hoger dan je budget, kijk dan eens naar een refurbished telefoon.

zo goed als nieuw

Het verschil met een gewone tweedehands telefoon is dat deze zijn nagekeken en haperende onderdelen zijn vervangen. Vaak krijg je op een refurbished telefoon ook nog garantie. Je kan je kind ook vragen om een bijdrage te leveren aan zijn mobiele telefoon door spaargeld of klusgeld in te leggen. Zo wordt hij zich bewust van de waarde en kan hij ook een stem hebben in de keuze voor zijn mobiele telefoon.

beveilig de telefoon van je kind

beveilig de telefoon van je kind

Stel samen met je kind een vorm van schermvergrendeling in, zoals een pincode, patroon, vingerafdruk of gezichtsscan. Dat maakt de telefoon minder aantrekkelijk voor diefstal als deze ergens rondslingerd. Bespreek ook dat je als ouders altijd toegang wil kunnen hebben tot de mobiele telefoon van je kind om bijvoorbeeld het ouderlijk toezicht in te kunnen stellen, of om mee te kunnen kijken.