Je maakt gebruik van een verouderde browserversie die minder veilig is en daarom niet meer wordt ondersteund door hollandsnieuwe.
Update je browser om onze website te kunnen gebruiken.
De browserversie die je gebruikt wordt niet ondersteund door hollandsnieuwe.

naar welk land wil je bellen?

Als je aan je reis een vakantieliefde hebt overgehouden, wil je natuurlijk contact houden als je weer thuis bent. Vul een land in en ontdek welke tarieven gelden voor bellen en sms'en van Nederland naar het buitenland.

op vakantie naar het buitenland?

Ben je benieuwd naar welke tarieven gelden als je zelf in het buitenland bent?

Klik dan hieronder voor meer informatie.

MEER INFORMATIE

veel gestelde vragen

Bij normaal gebruik van je bundel zijn er geen beperkingen. Maar hollandsnieuwe past wel een Fair Use Policy (FUP) toe, die volgt uit de Europese Roaming Verordening, om onredelijk gebruik in het buitenland te voorkomen. Daar is de bundel namelijk niet voor bedoeld.

De algemene regel is dat zo lang je meer tijd in Nederland besteedt dan in het buitenland, of je mobiel meer in Nederland gebruikt dan in het buitenland, je in de EU kunt roamen tegen je Nederlandse tarieven. Dit wordt gezien als redelijk gebruik (fair use) van roaming diensten.

Er is sprake van onredelijk verbruik als je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland.
Woon je dichtbij de grens of werk je in het buitenland? Maak je geen zorgen, want een dag waarop je in Nederland ons netwerk gebruikt, maar ook op een buitenlands netwerk zit rekenen we niet mee.
Indien er sprake is van onredelijk verbruik stuurt hollandsnieuwe je een bericht met het verzoek om je (roaming) gedrag aan te passen. Wanneer je gedrag na 14 dagen niet aantoonbaar is veranderd zal er vanaf dat moment een toeslag op je roaming verbruik in rekening worden gebracht:

  • € 0,04 (€ 0,0387) per minuut
  • € 0,01 (€ 0,0121) per sms
  • € 0,01 (€ 0,0093) per MB
Toeslagen incl. btw

De tarieven binnen de EU zijn gelijk aan je nationale tarief. Hierdoor kun je op dezelfde manier gebruik maken van je bundel in de EU als in Nederland. Eén MB, SMS of minuut in de EU is dus gelijk aan één MB, SMS of minuut in Nederland. Het gaat hierbij wel om roaming en niet om bellen of sms'en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers, daarvoor gelden aangepaste tarieven, net als voor bellen, sms'en en internetten in landen buiten de EU.

Buiten de EU gelden aangepaste tarieven. Kijk voor deze tarieven in de consumenten tariefvoorwaarden, zakelijke tariefvoorwaarden óf log in en voer het desbetreffende land in bovenaan deze pagina.

Voor het bellen en sms'en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers gelden aangepaste tarieven, ook als je vanuit Nederland naar een nummer binnen de EU belt. Dit betekent dat je een aangepast tarief betaalt voor bellen en sms'en vanuit Nederland naar landen binnen de EU (en daarbuiten) en dus niet het Nederlandse tarief. Kijk hier wat de tarieven zijn voor bellen en sms'en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers.

Voorbeeld:

VanNaarTarief
NederlandFrans nummerAangepast tarief
FrankrijkFrans nummerNL tarief
FrankrijkDuits nummerNL tarief
FrankrijkNederlands nummerNL tarief

Ga naar toestel instellen, kies je merk en je toestel. Download hierna de handleiding en bekijk de instructies voor roaming.

Heb je roaming aangezet maar wil je wel je datagebruik onder controle houden?
Lees dan onze tips over datagebruik.

Bij hollandsnieuwe heeft je bundel een vaste waarde. Bijvoorbeeld: een 1000 bundel (24 maanden) heeft een waarde van €9. Met een 1000 bundel kun je vanaf 15 mei 2019 39 minuten vanuit Nederland naar een buitenlands nummer bellen (23ct per minuut) of 129 smsjes versturen (7ct per sms).

Al je gebruik, dus ook gebruik in het buitenland, gaat bij hollandsnieuwe uit je bundel. En op = op. Zo kom je nooit voor onverwachts hoge kosten te staan. Bij niet-standaard gebruik gaat je tegoed sneller op. Je leest hieronder hoe het precies werkt.

Bij hollandsnieuwe betaal je elke maand vooraf voor je bundel. Voor deze bundel ontvang je een bepaald tegoed. Voor standaard gebruik: bellen, sms'en en internetten binnen Nederland en de EU, exclusief bellen vanuit Nederland naar buitenlandse nummers, geldt het standaard tarief: 1 MB = 1 MIN = 1 SMS.

Voor bellen vanuit Nederland naar buitenlandse nummers, mobiel gebruik buiten de EU en betaalde servicenummers (bijv. 0900-nummers) & SMS-diensten gelden andere hogere tarieven. Dit gaat ook van je tegoed af. Omdat de kosten daarvoor hoger zijn, neemt je tegoed iets sneller af.

Je kunt gewoon opwaarderen in het buitenland, zoals je ook in Nederland gewend bent. Kijk op opwaarderen voor alle opwaardeermogelijkheden.

Tip:
Zet automatisch opwaarderen of opwaarderen per SMS aan voor je naar het buitenland gaat via mijn hollandsnieuwe.

Bij hollandsnieuwe heeft je bundel een vaste waarde. Bijvoorbeeld: een 1000 bundel (24 maanden) heeft een waarde van €9. Met een 1000 bundel kun je vanaf 15 mei 2019 39 minuten vanuit Nederland naar een buitenlands nummer bellen (23ct per minuut) of 129 smsjes versturen (7ct per sms).

Nee, de tarieven zijn hetzelfde voor zakelijke en consumenten abonnementen.