Wandelliefhebber?
Check dan deze 16 handige apps!

Trek jij graag de natuur in voor een wandeling? Of ontdek jij een stad het liefst per voet? Er zijn verschillende apps die jouw wandeltocht nóg leuker en ontspannender kunnen maken.

Vind bijvoorbeeld de leukste wandelroutes, ontdek de dieren en planten of daag je vrienden uit voor een heuse wandelcompetitie. Ook voor tijdens de trip zijn er handige apps: hiermee vind je eenvoudig het dichtstbijzijnde toilet of een bankje om even pauze te houden. Wij zetten 16 nuttige wandelapps voor jou op een rijtje!

apps voor wandelroutes

Loop je elke dag hetzelfde (afgezaagde…) ommetje? Of ben je van plan om binnenkort in het buitenland een flink stuk te wandelen? Download dan een van onderstaande apps op je smartphone. Hiermee vind je snel en makkelijk allerlei leuke wandelroutes, in de natuur of juist door de stad.

Komoot

Op zoek naar een leuke wandelroute in Nederland of het buitenland? Komoot is één van de meest bekende apps om je hierbij te helpen. De app werkt makkelijk: je kiest een begin- en eindpunt, en Komoot doet de rest. Er wordt een leuke route voor je gekozen, die je zelfs eventueel nog iets kan aanpassen.

De eerste kaartenset van een bepaalde provincie is gratis, deze mag je zelf kiezen. Wil je meer kaarten? Dan koop je deze eenvoudig erbij. De app is zowel online als offline te gebruiken, handig dus voor als je even geen internetverbinding hebt.

lees meer
App storeGoogle Play store

Wandelen

Wil je een natuurwandeling maken? Of juist een nieuwe stad ontdekken? Met de app 'Wandelen' kan het allemaal. Hierin vind je namelijk ruim 4.000 wandelingen door steden en natuur in Nederland en België. Ook vind je tijdens het wandelen informatie over het gebied waarin je loopt.

lees meer
App storeGoogle Play store

Klompenpaden app

In de meeste Nederlandse buurten zijn buurtapps actief. Dit soort platformen brengen je snel in contact met buurtgenoten. Zo kun je elkaar snel informeren over buurtzaken, maar over verdachte of gevaarlijke situaties en noodgevallen. Op deze manier kun je snel hulp ontvangen of juist bieden. Voorbeelden van buurtapps zijn:

  • Burgernet App
  • Veiligebuurt app
  • Whatsapp Buurtpreventie

lees meer
App storeGoogle Play store

Maps.me

De meest adembenemende plekken in het buitenland zijn vaak erg afgelegen. Belangrijk om dan ook nog de weg terug te weten. De app 'Maps.me' helpt je hierbij: hiermee sla je kaarten op van de hele wereld en zoek je deze later op zonder dat je internetverbinding nodig hebt. Ook in Nederland kan het praktisch zijn: zo verbruik je niet in één wandeltocht al je MB's.

lees meer
App storeGoogle Play store

apps voor motivatie

Wandelen is natuurlijk heerlijk actief maar tegelijkertijd ontspannend. Maar soms is het lastig om je ertoe te zetten. Bijvoorbeeld als je een drukke dag hebt gehad of wanneer het niet zulk lekker weer is. Met onderstaande apps heb je een stok achter de deur.

Wandeltochten

Wandel je graag, maar liever niet alleen? Gelukkig worden er regelmatig wandeltochten georganiseerd waaraan je deel kan nemen. Deze tochten vind je terug in de app 'Wandeltochten'. Op die manier ben je niet alleen in beweging, maar ontmoet je ook nog eens nieuwe mensen.

lees meer
App storeGoogle Play store

Ommetje lopen

Soms is het lastig om genoeg motivatie te vinden om een stuk te lopen. In zo'n geval helpt de app 'Ommetje lopen' jou. Hiermee start je een wandelcompetitie met je vrienden, familie en collega's. Zo kan je elkaar steunen, helpen en natuurlijk motiveren. Verdien XP, medailles en badges door een ommetje of langere wandeling te maken en kom zo bovenaan de ranking. Wandelen wordt zo nóg uitdagender!

lees meer
App storeGoogle Play store

apps om het weer te checken

Voordat je weggaat is het natuurlijk altijd even handig om te kijken of het gaat regenen, welke temperatuur het wordt en hoeveel wind er staat. Zo bereid jij je altijd goed voor op je hike.

WeerOnline

Gaat de zon schijnen, of trekken juist regenbuien over ons land? Met de app 'WeerOnline' check je dit eenvoudig. Hierdoor weet je precies welke kleding je aan moet en wat je eventueel nog meer mee moet nemen.

lees meer
App storeGoogle Play store

Buienradar

Met de app 'Buienradar' zie je exact hoe laat het gaat regenen en weer droog is. Handig als je niet zo'n liefhebber bent van een nat pak. Ook vind je in de app meerdere radars, zoals de pollenradar. Hierin zien mensen met hooikoorts of het slim is om op dat moment een wandeling te maken of dat ze beter even binnen kunnen blijven.

lees meer
App storeGoogle Play store

The Weather Channel

Wandelen in het buitenland? Ook dan wil je natuurlijk weten wat de weersverwachting is. In de app 'The Weather Channel' zie je eenvoudig welke temperatuur het is en of het gaat regenen op je vakantiebestemming. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan tijdens je wandeling!

lees meer
App storeGoogle Play store

apps voor onderweg

De onderstaande apps zijn handig om tijdens je wandeling te gebruiken. Hou bijvoorbeeld statistieken bij en vind het dichtstbijzijnde toilet of bankje. Ook kan je een seintje krijgen wanneer het tijd is om water te drinken, zodat je altijd goed gehydrateerd bent én blijft.

Strava

De 'Strava' app houdt je allerlei statistieken bij over je wandeling. Zo zie je bijvoorbeeld welke afstand je hebt afgelegd, maar ook wat je tempo was en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Op die manier kan je eenvoudig je prestaties en vorderingen over een langere periode bekijken.

lees meer
App storeGoogle Play store

Wandel.nl

Met de app 'Wandel.nl' hou je eenvoudig al je wandelkilometers bij en deel je deze met je familie en vrienden. Ben je lid van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN)? Dan vind je in de app ook je Wandelvoordeelpas terug. Hiermee kan je ook onderweg profiteren van de bijbehorende kortingen.

lees meer
App storeGoogle Play store

Alle bankjes

Een stuk wandelen kan natuurlijk flink vermoeiend zijn. Goed om af en toe even te pauzeren, gecombineerd met een hapje en een drankje. Weten waar je even kan gaan zitten? Open dan de app 'Alle bankjes'. Zoals de naam al aangeeft, vind je hierin alle bankjes en picknicktafels in de buurt. Helaas kunnen alleen Android-gebruikers profiteren van deze handige app.

lees meer
Google Play store

Waterherinnering

Voldoende water drinken is belangrijk, zeker als je aan het wandelen bent. Maar als je een goede pas erin hebt, kan het wel eens voorkomen dat dit erbij inschiet. Met de app 'Waterherinnering' is dit verleden tijd: deze geeft namelijk een seintje zodra het tijd is om wat te drinken en ben je altijd voldoende gehydrateerd.

lees meer
App storeGoogle Play store

HogeNood

Na het drinken van water heb je natuurlijk wel eens 'hoge nood'... Vooral bij lange wandeltochten kan voorkomen dat je naar het toilet moet. Met 'HogeNood' hoef je nooit meer te zoeken naar het dichtstbijzijnde toilet: deze vind je namelijk direct terug in de app. Je ziet ook hoe ver je hiervoor moet lopen, of je geld moet betalen en beoordelingen van eerdere bezoekers.

lees meer
App storeGoogle Play store

apps om de natuur te ontdekken

Wandel je graag in de natuur? Download dan één of meerdere van onderstaande apps. Op die manier herken je meteen de vogels, zoogdieren of mooie planten je onderweg tegenkomt.

Vogels in Nederland

Ben jij een échte vogelspotter tijdens je wandeling? In de app 'Vogels in Nederland' vind je veel informatie over de meest voorkomende vogelsoorten in Nederland. Spot je er eentje? Dan maak je eenvoudig notities, leg je de locatie vast of speel je vogelgeluiden af.

lees meer
App storeGoogle Play store

ObsIdentify

Kom je naast mooie vogels, ook een onbekende plantensoort, een bijzondere vlinder of een enorme kever tegen? Met de app 'ObsIdentify' kun je deze soorten eenvoudig op naam brengen. Het werkt heel simpel: maak je een foto van een plant, paddestoel of wild dier en de app vertelt je direct wat je voor je lens hebt. De aanvullende informatie is beschikbaar voor ruim 13.000 verschillende soorten. Genoeg om te ontdekken dus! Bovendien draag je met deze app bij aan onderzoek naar deze dier- en plantsoorten.

lees meer
App storeGoogle Play store