Je maakt gebruik van een verouderde browserversie die minder veilig is en daarom niet meer wordt ondersteund door hollandsnieuwe.
Update je browser om onze website te kunnen gebruiken.
De browserversie die je gebruikt wordt niet ondersteund door hollandsnieuwe.

hollandsnieuwemanier vanverbonden blijven

PAK DEZE KORTING

Door de gevolgen van het coronavirus staat ons normale leven op z’n kop. Kun je die verjaardag nog vieren of die afspraak in de kroeg door laten gaan? Helaas niet fysiek, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er alsnog een (online) feestje van te maken.

Hieronder hebben we een aantal apps en online diensten op een rij gezet die in deze periode goed van pas kunnen komen. Van een virtuele borrel via videobellen tot een online scrabble competitie tegen je vrienden, met deze tips heb je gegarandeerd prijs.

Nodig en daag je vrienden en familie uit en blijf ook in deze tijd met elkaar verbonden.

WhatsAppWhatsApp

Veel mensen gebruiken deze app al dagelijks: WhatsApp. Je kunt er niet alleen berichtjes en spraakmemo’s mee naar anderen sturen, maar ook met elkaar (video) bellen. Dat kan met een of meerdere personen. Maak een groepsapp aan en blijf met de hele familie of vriendenkring in contact. De app is heel simpel te bedienen, dus ideaal.

WhatsApp

HousepartyHouseparty

Erg populair geworden deze laatste weken. Houseparty onderscheidt zich dankzij de mogelijkheid om tijdens een groepsvideogesprek met alle aanwezigen spelletjes te spelen. Dat kan zelfs 8 personen. Je speelt onder andere:

  • Trivia is een quiz waarbij je zelf het onderwerp van de vragen kunt kiezen.
  • In Quick Draw tekent een deelnemer iets en de anderen moeten raden wat het is.
  • Chips 'n Guac is ook populair: de deelnemers kiezen grappige antwoorden bij een statement of vraag waar het spel mee komt. Ze kiezen hun antwoord uit een eigen set kaarten. Een van hen is de scheidsrechter en kiest de grappigste kaart. Gegarandeerd lachen!
Houseparty

WordfeudWordfeud

De app die scrabbelen op afstand mogelijk maakt. Je speelt Wordfeud met je vrienden of tegen volstrekt onbekenden. Extra leuk is de mogelijkheid tijdens je spel te chatten met degene met wie je de strijd op dat moment aangaat. Om dan te verzuchten wat voor mooi woord je wel niet had kunnen leggen als die ander dat niet eerst had gedaan.

Wordfeud

MiessAgendaMiessAgenda

Tijdens deze tijden waarin we sociale afstand van anderen willen houden, kan de zorg voor mensen die dat nodig hebben moeilijker worden. Met de MiessAgenda organiseer je met een groepje mensen de zorg en aandacht voor de mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, zoals vrienden, familie of buren.

Wie kan wanneer boodschappen brengen? Belt je broer of zus zondag even? Je stemt het allemaal vanuit één agenda af met jouw groep. Ook kun je contact met elkaar houden over hoe de afspraak die dag was en of er nieuwe afspraken gemaakt zijn.

MiessAgenda

Netfix PartyNetflix Party

Is ook je avondje naar de bioscoop nu in het water gevallen? Netflix heeft daarvoor iets bedacht. Daarmee kun je alsnog, op afstand, samen met je vrienden een film of serie kijken: Netflix Party.

Via je browser link je met je vrienden en zet je een filmpje aan en pak je er een zak popcorn bij. Tijdens het kijken van de film kun je met elkaar chatten. Dat is stiekem nog leuker dan in de bios.

Netflix Party

De slimste mensDe Slimste Mens

Van het populaire tv-programma De Slimste Mens is er al een tijdje ook een app-versie. Een goede oefening om je brein een beetje actief te houden. Je kunt hier zowel tegen bekenden als tegen willekeurige tegenstanders spelen. Een leuke interactieve quiz, waar je de mopperweetjes van Maarten van Rossem maar even bij moet denken.

De Slimste Mens

RuzzleRuzzle

Ruzzle heeft wel wat weg van wat sommige mensen kennen als Boggle. Je moet in ieder geval in korte tijd zoveel mogelijk woorden maken met dezelfde set van 16 letters. Net als bij de andere spelletjes-apps kun je met bekenden of met vreemden spelen, en kun je tussen de rondes door ook nog met elkaar chatten.

Ruzzle

Google DuoGoogle Duo

Met Google Duo voer je met maximaal acht mensen een videogesprek. Wat maakt de app toch bijzonder? Omdat de beeldkwaliteit erg goed is, ook in het donker.

Daarnaast kun je, als degene die je belt niet opneemt, een videoboodschap voor hem of haar achterlaten. Een heel handige extra mogelijkheid.

Google Duo

InstagramInstagram

Via Instagram kan je op allerlei manieren contact met anderen houden. Je kunt foto’s of video’s van elkaar bekijken en naar elkaar sturen in het openbaar of in een privé chat. Ook kun je in contact blijven met elkaar via livestreams: daarmee kun je tijdens een live-stream van iemand (bv. een stand-up comedian) vragen stellen en verzoeken indienen via chat.

Instagram